Kaydır

6/recent/ticker-posts

Teknik Resim - 1

Teknik Resim

    Teknik resim olarak bilinen 2 ve 3 boyutlu tasarımlar günümüzde oldukça önem arz etmeye başladı. Bu tarz görsel içerikler hem tasarım hem de geliştirme alanında kullanabiliriz. Kullanmakla kalmayıp ticari amaçlarda da bize eşlik eder. Genellikle kullandığımız teknik resimleri okumak ve yorumlamak oldukça zor ve önemlidir. Tabi teknik resimleri okumak belirli bir süreç alacağını belirtmek isterim.

Teknik Resim

Teknik Resim Okumak

    Teknik resim okumak bir sanattır. Bu sanatı icra ettiğinizde de güzel geri dönüşler sağlayacaksınız. Bunlardan en önemlisi de analitik düşüncenizin ve çevreye bakışınızın farklılaşmasıdır. İnsanlar bir konu içinde araştırma yaptıkça o konu üzerinde uzmanlaşır. Aynı durum teknik resim okumakta da geçerlidir. Teknik resimleri inceleyip anlamaya çalıştığınızda tasarımları gün geçtikçe daha hızlı ve akıllıca çözümleyeceksiniz. Çözümlemeler sonrasında da hem bakış açınız genişleyecek hem de yöntemleriniz.  
                                  Teknik Resim
    İnsanların bakış açısının değişmesi neden bu kadar önemli? Aslına bakarsanız bir insan hep tek bir yönde sınırlandırıyorsa gelişimi çok zor ve imkansız olacaktır. Bu süreçte kaplumbağa misali yol alacaktır. Fakat yapmış olduğunuz analizlerde her yönden bakmayı hedeflediğiniz taktirde birçok alanda farklı gözlemler yapmış olacaksınız. Buda yapmak istediğiniz işe, tasarıma en kısa ve pratik yoldan ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.

Teknik Resmi Anladıktan Sonra Yapılması Gerekenler

    Teknik resim okumak bir sanat olduğu gibi bunu işleve dökmekte bir sanattır. Hem okuyup hem de pratiğe dökmek gelişim açısından önemli faktörlerden biridir. Peki Teknik resmi analiz edip anladıktan sonra ne yapmamız gerekiyor? 
    İlk olarak okumuş olduğunuz Teknik resmi tekrar kontrol ediyoruz atlamış olduğumuz bir yer var mı diye. Ardından bir başlangıç noktası seçerek seçmiş olduğumuz tasarım programında tasarlamaya başlıyoruz. Tasarımda en dikkat edilmesi gereken yer başlangıç noktasıdır. Başlangıç noktasını güzel bir şekilde ayarladığınız taktirde 1 adım önde olacaksınız. İkinci olarak ta işlemleri belirli bir sırayla ilerletmek. Başlangıcı belirleyip farklı farklı konumlardaki objeleri çizmek zaman kaybettirir. Sadece aynı tarz parçalar için birlikte bir hareket gerekir. Diğer kalan objeler için teknik resimdeki başlangıca olan konumu önemlidir. 
    

    Teknik Resim - 2D 



Teknik Resim

    Teknik Resim - 3D ISOMETRİC 

Teknik Resim

    Teknik Resim - 3D ISOMETRİC 

Teknik Resim

Teknik Resim - 3D ISOMETRİC 



Yorum Gönder

0 Yorumlar