Kaydır

6/recent/ticker-posts

Endüstri Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

 Endüstri Mühendisliği

    Endüstri mühendisliği işe alım uzmanlarının en çok sevdiği ve tercih ettiği mühendislik dalıdır. Bu bölümden mezun olan kişiler almış oldukları mühendislik eğitimin içeriği ve stajlarda elde etmiş olduğu deneyimlerle işe alım uzmanlarında önemli bir avantaja sahiptir. Üstelik endüstri mühendisliğinden mezun olan kişilerin sektör bağımsızlığı elde etmesi de hemen her yerde çalışıyor olması extra büyük bir fırsattır. Ancak çalışma alanlarının fazlalığı bölümden mezun olunduğunda birçok kişi için kafa karıştırıcıdır. Üstelik maaşlarla ilgili karmaşıklıkta çabasıdır. Bu nedenle ülkemizdeki gerçek durumun ne olduğunu anlamak için 32 farklı üniversiteden 100 endüstri mühendisinin mevcutta ne işle uğraştığını analiz ettik.


Endüstri Mühendisliği Mezunları Hangi İşlerle Uğraşıyor?

    Endüstri mühendisliği öğrencileri 4 yıllık süreçte insan, makine, sistem ve süreçleri en verimli şekilde kullanımına yönelik kapsamlı bir mühendislik eğitimi alırlar. Durum böyle olunca endüstri mühendisliğinde esnek düşünebilen, analitik yönü ve iletişimi güçlü, problemlere teknoloji ve mühendislik bakış açısıyla çözümler üreten, verimliliği ve karlılığı arttırırken maliyetleri düşürebilecek işler yapabilen mühendisler yetişir. Endüstri mühendisleri minimum maliyet maksimum kar mottosunu benimsemiştir. Bu yüzden Endüstri mühendisliği mezunları işe alım uzmanlarının en çok sevdiği çalışan profilidir. Bölüm derslerine baktığımızda endüstri mühendisliği mezunlarının joker adam gibi görülmesinin sebebini anlamak çok zor değil.

Endüstri Mühendisliği Maaşları

  Endüstri mühendisliğini okumanın bir diğer avantajı şudur: En iyi kurumsal firmalar bile endüstri mühendisliği için illa ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe olsun düşüncelerine girmemektedir. Bu açıdan endüstri mühendisliği okumanın çok büyük avantajı vardır. Ancak dikkat edilmesi gereken birçok unsur vardır. İşe alım uzmanlarının asıl aradığı şey, ne istediğini bilen ve bu yolda kendisini geliştirmiş adayları işe alabilmektir.


Endüstri Mühendisliği Maaşları


Yorum Gönder

0 Yorumlar